Samtal pågår

Mitt allra starkaste intryck av årets Almedalsvecka var det samtal som pågick. Hur radiosändningarna med Thomas Nordegren fick bli hur långa som helst, så länge det fanns något att säga och att regeln inte drogs ned precis när det brände till som mest.

Jag fascinerades också över att en del av det journalistiska samtalet bytte plats, från de traditionella arenorna till nya mötesplatser.

I december möts vi igen, jag, Mikael Pettersson, som var social medieredaktör för SVT under valet och Brit Stakston, mediekonsult, som var redaktör för Politik 2.0 och den som tillsammans med Joakim Jardenberg ledde Sociala Medieakutens frukostsamtal om partierna i de sociala medierna under Almedalsveckan.

För det som aldrig upphör att fascinera mig är att när vi kikar i backspegeln så kan vi ana att vi inte står på samma plats som när vi åkte. Och att det som gjort förflyttningen möjlig är just samtalet, som förhoppningsvis aldrig tar slut.

Om Malin Crona

Nej, man behöver inte hålla med om allting.
Det här inlägget postades i Journalistik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s